Топографо-геодезичні роботи

Землевпорядні роботи

Виготовлення витягів, копій документів

Еспертна оцінка земельних ділянок

Технічна документація із землеустрою щодо поділу (об’єднання) земельної ділянки

Поділ земельної ділянки – це процедура переоформлення землі, виділення на її території 2-х і більше ділянок для подальшого використання різними власниками. Як правило, цей процес проводиться під час розподілу майна, виділення часток при успадкуванні власності або при добровільному бажанні власника продати частину наявної у нього землі, як самостійну одиницю власності. Також власники землі можуть об’єднувати декілька земельних ділянок у межах одного цільового призначення.

Звертаємо увагу, що об’єднання, поділ земельної ділянки між співвласниками, поділ орендованої земельної ділянки, поділ земельної ділянки на підставі рішення суду, можливий при наявності права власності на земельну ділянку та реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі.

Послуга поділу та об’єднання земельної ділянки включає наступні етапи:

  1. Укладання договору на виготовлення технічної документації.
  2. Топографо-геодезичні роботи на місцевості.
  3. Камеральні роботи із обробки відомостей з метою складання технічної документації та формування обмінного файлу кадастрової інформації XML.
  4. Реєстрація новоствореної земельної ділянки в Державному земельному кадастрі.

В результаті проведених робіт замовник отримає технічну документацію із землеустрою щодо поділу або об’єднання земельної ділянки в паперовій формі, у формі електронного документа PDF і XML-файл на CD-диску, погоджену з місцевим державним органом влади та зареєстровану в Державному земельному кадастрі. Кожна новостворена ділянка отримає новий кадастровий номер.

Перелік документів для замовлення послуги:

  1. Нотаріально посвідчена копія витягу з державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності на земельну ділянку або інформаційна довідка з державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності (з інформацією про відсутність обтяжень у використанні земельної ділянки).
  2. Витяг з державного земельного кадастру.
  3. Графічні матеріали у масштабі не менше 1:2000, на яких зазначено місце розташування та розмір земельної ділянки (витяг з міського земельного кадастру та витяг з містобудівного кадастру).
  4. Нотаріально посвідчені копії документів щодо права власності на об’єкти нерухомого майна (житлового будинку та інших будівель, споруд), які розташовані на земельній ділянці.
  5. Копія матеріалів технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна, розташованих на земельній ділянці (житлового будинку та інших будівель, споруд).
  6. Копія документа, що посвідчує особу.
  7. Копія ідентифікаційного коду.
  8. У разі якщо заява подається представником: довіреність на представництво інтересів замовника та документ, що посвідчує особу представника.
  9. Заява на укладання договору для фізичних чи юридичних осіб.

Отримати консультацію та рекомендації фахівців Ви можете за телефоном: +38 (044) 202-79-61.