Сайт знаходиться на стадії оновлення

Геодезія для ландшафтного дизайну

Кожне будівництво супроводжується важливою деталлю – оформленням зовнішнього вигляду будівлі або конструкції і влаштуванням території біля нього.

Без залучення інженерів геодезистів втілити проєкт комп’ютерної графіки в реальність неможливо. Для робіт знадобляться не тільки фахівці, а й професійне вимірювальне обладнання. За допомогою геодезистів на території роблять розмітку, яка допоможе створити виконавчу схему, де будуть вказані всі вади і недоліки, а також можливі шляхи їх вирішення.

Вірним рішенням є розробка проєкту ландшафту на стадії проєктування території, коли проводиться детальна геодезична зйомка ділянки.

Однак, як би детально не був опрацьований проект, зі всілякими 3D ефектами тощо, жодне будівництво не обходиться без коригувань або взагалі кардинальних змін в проекті, особливо якщо справа стосується невеликого об'єкта, наприклад, котеджу або банного комплексу.

Ландшафтний дизайн не обов'язково повинен виконуватися після завершення будівельного процесу нерухомого об'єкта на ділянці. Він може виступати окремою процедурою. Виникають ситуації, коли є ділянка, на якій вже є будівля або цілий ряд споруд, і вас вони цілком влаштовують, але зовнішній вигляд ділянки навколо зовсім не те, що потрібно.

В таких випадках виконується топографічна зйомка, спеціально орієнтована на цілі ландшафтного дизайну. В першу чергу це більш великий масштаб (1:200), а також такий додатковий елемент як подеревна зйомка зелених насаджень. За результатами топографічної зйомки, розробляється план. А на підставі плану можна скласти схему території з урахуванням всіх побажань замовника.