Сайт знаходиться на стадії оновлення

Послуги КІЗВ

Експертна грошова оцінка земельних ділянок

Експертна грошова оцінка земельної ділянки – це визначення ринкової вартості земельної ділянки (або права оренди для неї) з урахуванням чинників які впливають на вартість об'єкта оцінки (різне місце розташування, вплив зовнішніх чинників, попит та пропозиція на ринку землі на дату проведення оцінки т. ін.)

Експертна грошова оцінка земельних ділянок та прав на них проводиться з метою визначення вартості об’єкта оцінки. Експертна грошова оцінка земельних ділянок використовується при здійсненні цивільно-правових угод щодо земельних ділянок та прав на них.

При продажу земельної ділянки юридичною особою іншій юридичній особі, для справляння державного мита потрібно використовувати експертну грошову оцінку земельної ділянки.

Результат експертної оцінки землі оформляється у вигляді Звіту про оцінку, який є офіційним документом, відповідає вимогам чинного законодавства України, та має повну юридичну силу.

Нормативна грошова оцінка земельних ділянок проводиться відповідно до державних стандартів, норм, правил, а також інших нормативно-правових актів на землях усіх категорій та форм власності.