Сайт знаходиться на стадії оновлення

Послуги КІЗВ

Інженерно-геодезичні вишукування в будівництві

Інженерна геодезія в будівництві дуже популярна геодезична послуга на сьогоднішній день. Під час неї виконання застосовуються інноваційне обладнання і передові методики, які дозволяють досягти максимально точних даних під час проведення інженерно-геодезичних робіт. Звичайно, достовірність інформації залежить не тільки від приладів, а також від професіоналізму виконавців даного виду робіт. Проведення інженерної геодезії має місце не тільки під час будівельного процесу. Також такий вид послуг дуже популярний під час експлуатації будівель і споруд.

Інженерно-геодезичні вишукування – це перший етап геодезичного забезпечення будівництва. Їх виконують за наперед складеною програмою на всіх стадіях проектування для отримання даних про топографічні умови району будівництва.

Інженерно-геодезичні вишукування - це сукупність процесів і процедур, спрямованих на збір відомостей про ділянці, обробку цих відомостей. Мета, яку переслідують подібні роботи - це використання даних на стадії проектування об'єктів і для перенесення проектних відміток на місцевість.

Інженерна геодезія переслідує наступні цілі:

  • отримання достовірних даних при проектуванні будівель або споруд;
  • визначення основних меж та осей об'єкта на місцевості відповідно до проектної документації будівництва;
  • під час будівельного процесу забезпечення, згідно проектної документації, геометричних форм конструкцій споруджуваного будівлі або споруди;
  • виявлення відхилень згідно проектної документації геометричних форм і розмірів конструкцій споруджуваного будівлі або споруди, які були допущені під час будівництва.

Інженерно-геодезичні вишукування у будівництві переслідують ще одну мету - виявлення деформацій поверхні землі під об'єктом нерухомості, а також самого об'єкта під впливом різних природних факторів. Вимога до точності геодезичного супроводу будівництва залежить від виду споруди. Інженерно-геодезичні вишукування проводяться не тільки в процесі будівництва, але також і під час експлуатації об'єкта для контролю за станом споруди і для виявлення можливих деформацій, а також прогнозу їх розвитку. Проведення даних робіт носить назву - моніторинг. Він виконується за допомогою спеціалізованого обладнання, яке дозволяє отримати максимально точні результати.