Сайт знаходиться на стадії оновлення

Послуги КІЗВ

Геодезична розмітка будівельних майданчиків

Розбивка споруд є основним видом геодезичних робіт при перенесенні проекту в натуру. Вимагає високої точності геодезичної основи і детальних геодезичних вимірів. До складу розбивочних робіт входять:

  • побудова розбивочної основи у вигляді будівельної сітки, тріангуляції, трилатерації, полігонометрії;
  • винесення в натуру головних осей, детальна розбивка споруд;
  • визначення відхилень об'єкта, що будується, від його проекту (виконавчі зйомки).

Геодезична розмічувальна мережа для будівництва – геодезична мережа, що створюється для перенесення проекту в натуру (червоні лінії, будівельна координатна сітка, головні, основні і монтажні осі з прив'язкою до опорної геодезичної мережі). Її поділяють на геодезичну розпланувальну мережу будівельного майданчика і розпланувальну геодезичну мережу будинку (споруди).

Геодезична розмічувальна мережа будівельного майданчика включає в себе:

  • опорну геодезичну мережу (пункти ДГМ, ГММЗ, знімальних мереж, два з яких обов’язково прив’язуються методами RTN, а при відсутності мережі ГНСС -RTK);
  • зовнішню геодезичну розмічувальна мережу відповідно планову і висотну ( червоні лінії, головні осі);
  • спеціальну інженерно-геодезичну мережу для моніторингу деформацій.

Геодезичну розмічувальну мережу будівельного майданчика закріплюють центрами геодезичних пунктів з прив'язкою до пунктів ГНСС, які визначають положення будівлі (споруди) на місцевості та забезпечують виконання подальших вимірювань у процесі будівництва з найменшими витратами і необхідною точністю. Пункти планової та висотної геодезичних розмічувальних мереж, як правило, поєднують.